-
Kategorie
- WSZYSTKIE
- WIELKANOC
- Zawsze pod ręką
- KETO strefa
- Idealne na prezent
- Dżemy, konfitury, musy
- Kremy i masła orzechowe
- Świeży oddech
- Miody, produkty pszczele
- Słodycze BEZ CUKRU
- Suplementy i zdrowie
- Wypieki, półprodukty, mieszanki
- Do słodzenia
- Kawy
- Herbaty
- Napoje
- Bakalie, owoce
- Słodycze
- Gorące napoje
- Budynie, kisiele, galaretki
- Dla dzieci i niemowląt
- Śniadaniowe
- Sypkie i makarony
- Octy, oleje, oliwy
- Dania gotowe
- Wege pasty i przetwory
- Wędliny i ryby
- Pieczywo
- Przyprawy, zioła, sosy
- Warzywa i grzyby
- Dla pupila
- Promocje
- Nowości
- Bestsellery
- Blog
- Kontakt
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0.00 złCena uwzględnia rabaty
-


















Dżem z jagody kamczackiej z BIO stewią, BIOHASKAP FIT, 200g, bez dodatku cukru czy soku jabłkowego
- Paczkomaty InPost 16.1
- Kurier InPost 16.9
ZŁOTA INNOWACJA FMCG 2024
Pyszny kwaskowy smak jagody kamczackiej (98%) przełamany lekką słodyczą BIO stewii (1,01%):
Dla osób ograniczających cukier w diecie
Wysoka zawartość antocyjanów: 360 mg/100g, w jednej łyżeczce jest aż 56 mg antocyjanów!
(zbadane przez SGGW)
Dieta bogata w antocyjany zawarte w jagodzie kamczackiej może korzystnie wspierać kontrolę glikemii.
Jagoda kamczacka jest źródłem prozdrowotnych fitozwiązków, które hamują trawienie węglowodanów w jelitach. Jest to przydatne w leczeniu cukrzycy typu 2, ponieważ zmniejsza szybkie uwalnianie glukozy do krwi przez pokarm o wysokim indeksie glikemicznym. Zgodnie z badaniami dr Anny Podsędek wykonanymi na Politechnice Łódzkiej jagoda kamczacka wykazywała najsilniejszą aktywność hamującą ze wszystkich 30 zbadanych owoców ( m.in borówka amerykańska, borówka czarna, czarna porzeczka). Opóźnione trawienie cukrów jest elementem terapeutycznym do kontrolowania hiperglikemii poposiłkowej u pacjentów z cukrzycą.
20 letnie amerykańskie badanie epidemiologiczne wykazało od 1,5 do 2- krotne zmniejszenie ryzyka rozwoju cukrzycy typu 2 u osób spożywających 22-24 mg antocyjanów dziennie (Wedick 2012).
Wiele badań przeprowadzonych u osób z cukrzycą typu 2 z wysoką zawartością antocyjanów w diecie wykazuje obniżenie poziom glukozy na czczo, zmniejszenie oporności komórek na insulinę oraz poprawę HbA1C, wskaźnika świadczącego o dobrej kontroli cukrzycy (Cao 2018).
Najnowsze badania na zwierzętach z cukrzycą wykazują, że antocyjany poprawiają funkcję nerek (Li 2022), a terapia łączona podstawowy lek w leczeniu cukrzycy typu 2 z antocyjanami wykazywała efekt synergistyczny w obniżaniu poziomu glukozy we krwi (Tian 2022).
Warto codzienną dietę wzbogacić o ciemne owoce jagodowe, dostępne w postaci przetworów, tak jak nasz ekologiczny dżem
BIOHASKAP ® Fit z jagody kamczackiej ze stewią BIO.
Zawartość naturalnego cukru tylko 12g/100g produktu
Bez dodatku koncentratu zagęszczonego soku jabłkowego
Tylko 6g fruktozy w 100g produktu
Składniki:
BIO jagoda kamczacka (Lonicera caerulea), BIO stewia 1,01%, pektyny 1,16%, kwas l-askorbinowy 0,09%.
Sporządzono ze 195 g BIO jagody kamczackiej na 100g produktu. Łączna zawartość cukru 12g/100g produktu
Data minimalnej trwałości jest numerem partii produkcyjnej.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu w lodówce.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 440kJ/104kcal, Tłuszcz 0,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, Węglowodany 20 g
w tym cukry 12 g, Błonnik 6 g, Białko 1,1 g, Sól 0,04 g
Producent: Nutracevit Sp. z o.o., Giewont 38A, 92-116 Łódź
Dane producenta
Nutracevit Sp. z o.o.
Giewont 38a
92-116 Łódź
Poland
info@nutracevit.com
-
Polecane
-
Podobne produkty