Bądź eko 149 razy, a 150 będzie już naturalny!

Dżem z jagody kamczackiej z BIO stewią, BIOHASKAP FIT, 200g, bez dodatku cukru czy soku jabłkowego

Dostępność: Mało
39.00
37.83 cena z kodem: 3-za-149
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
16.1
  • Paczkomaty InPost 16.1
  • Kurier InPost 16.9

ZŁOTA INNOWACJA FMCG 2024

Pyszny kwaskowy smak jagody kamczackiej (98%) przełamany lekką słodyczą BIO stewii (1,01%):

Dla osób ograniczających cukier w diecie

Wysoka zawartość antocyjanów: 360 mg/100g, w jednej łyżeczce jest aż 56 mg antocyjanów!

(zbadane przez SGGW)

Dieta bogata w antocyjany zawarte w jagodzie kamczackiej może korzystnie wspierać kontrolę glikemii.

Jagoda kamczacka jest źródłem prozdrowotnych fitozwiązków, które hamują trawienie węglowodanów w jelitach. Jest to przydatne w leczeniu cukrzycy typu 2, ponieważ zmniejsza szybkie uwalnianie glukozy do krwi przez pokarm o wysokim indeksie glikemicznym. Zgodnie z badaniami dr Anny Podsędek wykonanymi na Politechnice Łódzkiej jagoda kamczacka wykazywała najsilniejszą aktywność hamującą ze wszystkich 30 zbadanych owoców ( m.in borówka amerykańska, borówka czarna, czarna porzeczka). Opóźnione trawienie cukrów jest elementem terapeutycznym do kontrolowania hiperglikemii poposiłkowej u pacjentów z cukrzycą.

20 letnie amerykańskie badanie epidemiologiczne wykazało od 1,5 do 2- krotne zmniejszenie ryzyka rozwoju cukrzycy typu 2 u osób spożywających 22-24 mg antocyjanów dziennie (Wedick 2012).


Wiele badań przeprowadzonych u osób z cukrzycą typu 2 z wysoką zawartością antocyjanów w diecie wykazuje obniżenie poziom glukozy na czczo, zmniejszenie oporności komórek na insulinę oraz poprawę HbA1C, wskaźnika świadczącego o dobrej kontroli cukrzycy (Cao 2018).


Najnowsze badania na zwierzętach z cukrzycą wykazują, że antocyjany poprawiają funkcję nerek (Li 2022), a terapia łączona  podstawowy lek w leczeniu cukrzycy typu 2  z antocyjanami wykazywała efekt synergistyczny w obniżaniu poziomu glukozy we krwi (Tian 2022).


Warto codzienną dietę wzbogacić o ciemne owoce jagodowe, dostępne w postaci przetworów, tak jak nasz ekologiczny dżem 

BIOHASKAP ® Fit z jagody kamczackiej ze stewią BIO.

Zawartość naturalnego cukru tylko 12g/100g produktu

Bez dodatku koncentratu zagęszczonego soku jabłkowego

Tylko 6g fruktozy w 100g produktu

Składniki:

BIO jagoda kamczacka (Lonicera caerulea), BIO stewia 1,01%, pektyny 1,16%, kwas l-askorbinowy 0,09%.

Sporządzono ze 195 g BIO jagody kamczackiej na 100g produktu. Łączna zawartość cukru 12g/100g produktu

 

Data minimalnej trwałości jest numerem partii produkcyjnej.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu w lodówce. 

Wartość odżywcza  w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 440kJ/104kcal, Tłuszcz 0,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, Węglowodany 20 g

w tym cukry 12 g, Błonnik 6 g, Białko 1,1 g, Sól 0,04 g

 

Producent: Nutracevit Sp. z o.o., Giewont 38A, 92-116 Łódź

Parametry:

Dane producenta

Nutracevit Sp. z o.o.
Giewont 38a
92-116 Łódź
Poland

info@nutracevit.com

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: