Bądź eko 149 razy, a 150 będzie już naturalny!

liofilizowana ekologiczna jagoda kamczacka BIOHASKAP ® Fitness, 20g, wysoka zawartość błonnika

Dostępność: Mało
26.00
25.22 cena z kodem: 3-za-149
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
16.1
  • Paczkomaty InPost 16.1
  • Kurier InPost 16.9

Idealna przekąska, kwaśno-słodka, bez goryczki, dodatek do śniadania i deserów.

Suszymy tylko dojrzałe owoce premium po 3 krotnym sortowaniu.

Niska temperatura procesu zapewnia bogactwo antyoksydantów.

Zawartość antocyjanów: 1500mg/100g ( zbadane przez SGGW)

BIOHASKAP ® liofilizowana jagoda kamczacka bio, 20g.

Delikatny proces suszenia w niskiej temperaturze.

Idealna jako chrupiąca owocowa przekąska, dodatek do musli i deserów.

Suszymy tylko dojrzałe owoce premiumpo 3 krotnym sortowaniu. Wyjątkowy słodko-kwaśny smak jagody kamczackiej.  Wysoka zawartość błonnika.

Jagoda kamczacka (haskap) wywodzi się z Japonii i Kamczatki. Jagody haskap były stosowane tradycyjnie przez ludy Ainu jako„eliksir życia”. Dbamy o zawartość związków bioaktywnych zawartych w jagodzie haskap na każdym etapie: uprawy, zbiorów i przetwarzania. Używamy nowoczesnej technologii suszenia, która najlepiej je zachowuje, jak również wyjątkowy smak i zapach jagody haskap.

Owoce pochodzą z naszej własnej plantacji na Kujawach, gdzie od 2015 roku uprawiamy ekologicznie jagodę kamczacką.

Jagoda kamczacka jest owocem bogatym w antyoksydanty, zawiera antocyjany, kwas chlorogenowy, kwercetyne, luteoinę, katechiny. Antocyjany są 4 x silniejszym antyoksydantem niż witamina C, wykazują właściwości regulujące ciśnienie krwi, poziom cukru i lipidów. W ostatnich latach w owocach jagody kamczackiej wykryto irydoidy, które wykazują wiele cennych właściwości biologicznych, m.in przeciwzapalne (kwas loganowy) i przeciwgorączkowe.

Zastosowanie:Jagoda haskap jest doskonałym źródłem antocyjanów. Ta grupa związków zwana polifenolami występuje naturalnie w roślinach, ale zawartość związków fenolowych w produktach spożywczych jest bardzo różna i zależna od m.in. obróbki technologicznej. Inne owoce jagodowe zawierają znacznie mniej polifenoli niż jagoda kamczacka. Substancje te nie kumulują się w organizmie i dlatego codziennie powinno się dostarczać pewną ich ilość w diecie. Liofilizowaną jagodę kamczacką można spożywać bezpośrednio, albo dodawać do musli, owsianki, deserów, ciast.

Skład: liofilizowana jagoda kamczacka bio 100% ( haskap, Lonicera caerulea).

Wartość odżywcza na 100g: wartość energetyczna 1501kJ/356kcal; tłuszcz 4,39g, w tym kwasy nasycone 0,71g; węglowodany 67,98g, w tym cukry 46,41; błonnik 10,75g; białko 5,7g; sól 0,01g.

Data przydatności i numer serii na opakowaniu.

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu dokładnie zamknąć.

Producent: Nutracevit Sp. z o.o., ul. Giewont 38A, 92-116 Łódź, Polska.

Parametry:

Dane producenta

Nutracevit Sp. z o.o.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: